Menü
Hesabım
Sepetim
Toplam 35 ürün bulunmaktadır.

Croton Kraton Bitkisi

Parlak uzun ve renkli yapraklardan oluşan bitki iç mekan bitkisidir. Yaprakları oldukça dayanıklıolan bitkinin yıldızlara benzeyen sarı küçük çiçekleri bulunmaktadır. Kraton bitkisinin enerji veren ve çok güçlü bir bir çiçek olduğuna ve evrendeki denge ve düzeni sağladığına inanılır.

Croton (Kraton) Bitkisi Türleri

Kraton, kırmızı, yeşil, turuncu ve sarı lekelerle kaplı alacalı yaprakları ile bilinen, büyümesi kolay, çürümesi zor bir ev iç mekan bitkisidir. Kratonun kırmızı, yeşil, beyaz, turuncu, pembe ve daha birçok farklı renkte yapraklara sahip olabilen çeşitleri mevcuttur. Doğru bakımve uygun koşulların sağlanması sonucu 3 metreyi bulabilir, evinizin tüm dekorasyon ihtiyacını tüm renkleri ve ihtişamı ile tek başına karşılayabilir.

Croton (Kraton) Bitkisi Bakımı

Kraton bitkisinin filtrelenmiş tül perde arkası ışığında yetişmesi gerekmektedir. Çok ışığı ve güneşi sevmemekle birlikte az ışık alması durumunda bitkide kahverengiye dönüş ve çürüme başlar böylelikle formu bozulur.Düzenli aralıklarla haftada bir defa bitkinin yönünü değiştirmek gerekmektedir.Kış aylarında en az 15 derece sıcaklığa, yaz aylarındaysa en az 20 derece sıcaklığa dayanıklıdır. Kraton bitkisi için ortam sıcaklığı son derece önemlidir.Ani sıcaklık değişimlerinden çok kötü anlamda etkilenir.  Özellikle ortam çok soğuksa bitki biranda yaprak döker. Ani sıcaklık değişimlerine dikkat edilmeli bitki mutlaka korunmalıdır. Kraton bitkisi rüzgar ve esinti sevmez.Sulama esnasında saksıda delikleri olmalı çünkü fazla suyun dışarı çıkması gerekmektedir..yazın haftada en az 2 kere, kışın ise haftada 1 kere saksı üstten sulanarak suyun tüm toprağa ulaşması sağlanmalıdır. Yazın 4 günde 1 kışın 7 günde 1 sulanması yeterlidir.Kraton bitkisi sulamasında su kabı ölçeği hep sabit olmalıdır..Sulamada en önemli detay bitkinin toprağı kurudukça su verilmelidir. toprağının sulu veya kuru olduğunu anlamamız için toprağına parmağımıza batırarak kuru veya ıslak olduğunu anlayabiliriz. Islaksa bitkimiz topraktaki suyu henüz bitirememiş olduğundan sulamamızı bir sonraki sulama gününe bırakmalıyız.

Croton (Kraton) Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

Kraton bitkisinin çoğaltılması için ana gövdeden çıkan sürgünleri temizleyip düz uçlu kesici bir alet ile kesip nemli ve ıslak bir toprağa dikerek köklenmesini sağlayabilirsiniz. Çoğaltılacak kökün bulunduğu ortamın mutlaka oda sıcaklığında 20-25 derece sıcaklıkta olması gerekir. Üç günde bir sulanmalıdır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.