Menü
Hesabım
Sepetim
Toplam 19 ürün bulunmaktadır.

Kurdele Çiçeği - Chlorophytum

Kurdele çiçeği örümcek bitkisi olarakta tanınan tropik bir bitkidir. Ülkemiz iklimide de kolay yetişen bitkinin ana vatanı Asya ve Afrikadır. Kurdele çiçeği yetiştiği yerlerin şartlarına kolay uyum sağlayabilmektedir. Havayı temizleme özelliğine sahip olması nedeniyle iç mekan bitkisi olarak sıkça talep görmektedir.

Kurdele (Chlorophytum) Çiçeği Türleri

Kurdele çiçeğinin yaklaşık 200 adet türü bulunmaktadır. Chlorophytum, Asparagaceae bitki ailesine bağlıdır. Süs bitkisi olarak en çok tanınan türleri Chlorophytum comosum ve Chlorophytum capense’dir.  Yaprakları yeşil ve beyaz olabilen türleride mevcuttur. Chlorophytum comosum çeşidinin yaprakları yeşil ve iç kısımları beyazdır. Chlorophytum capanse çeşidininse yaprakları yeşilden kreme doğru gitmektedir. Genelde iç mekan bitkisi olarak bu türler tercih edilmektedir.Yaprakları genellikle ok ve mızrakları andırmaktadırlar. Yapraklarından yeni bitkiler üretilip çoğaltabilmek mümkündür.

Kurdele (Chlorophytum) Çiçeği Bakımı

Kurdele çiçeği köklerinde su ve besin depolama özelliğine sahiptir. Aylarca su almasa bile canlı kalmayı başararak ortama uyum sağlar. Bu sebeple bakımı en kolay bitkilerden biridir. Yazın haftada 2 , kışın ise haftada 1 defa sulanmalıdır. Suyun her bölüme ulaşması gerekmektedir ancak en alt kısımda su birikintisi olmamalıdır.Tabanda bulunan su birikintisi kurdele bitkisinde kahverengiye dönme ve çürüme başlangıcı yaratır.Yaz aylarında bazı dönemlerde yaprakları yıkanabilir. Serin dönemlerde olabildiğince az suyla temas etmelidir.
Aydınlık alanlar kurdele bitkisi için faydalı olmakla beraber güneş ışığını direkt olarak almak istemez. Perde arkasına yerleştirilen bitkinin gelişimi daha olumlu yönde seyretmektedir. Bulunduğu yerde rüzgar veya esinti istemez. Aynı zamanda çok sıcağa da maruz kalmamalıdır. Oda sıcaklığında bulundurulmalıdır.

Kurdele (Chlorophytum) Bitkisi Çiçek Açar Mı?

Kurdele çiçeğinin yaprakları sezonsal olarak beyaz renkte çiçekler açar. Bulunduğu yere uyum sağlaması fazla gölge olmayan ve ışık alan bölümlerde bulunması yerini sevmesi durumunda beyaz renkte çiçekler açması mümkündür.

Kurdele (Chlorophytum) Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kurdele bitkisinin çoğaltılması için bitkinin köklerinden ayrılma yöntemi uygulanmalıdır. Çoğaltılması oldukça basit olan bu yöntemde bitkinin kol kısmında bulunan yumrudan ayrılması sonucu ayrılan parçanının bir süre suda bekletilmesi ile köklerinin filizlinmeye başladığı evrede saksıya dikilmesi sonucu çoğaltma işlemi gerçekleşmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.