Menü
Hesabım
Sepetim
Toplam 137 ürün bulunmaktadır.

Sarkıcılar

Sarkıcı bitkileri ister bahçelerinizde ister teras ve balkonunuzda isterseniz evinizde yetiştirebileceğiniz çok yönlü genellikle yaprak dökmeyen bitkilerdir. İklime, kullanım yerlerine ve zevkinize göre seçebileceğiniz birçok sarmaşık türü vardır. Sarmaşıklar tırmanma özelliğine sahip bakımı kolay bitkilerdir. Fidanburada.com üzerinden dilediğiniz sarmaşığı temin edebilirsiniz.

İç Mekan Sarkan Bitkiler

İç mekanlarda yetiştirilebilen mor yapraklı telgraf çiçeği, pembe yapraklı telgraf çiçeği, mum çiçeği, ruj çiçeği , salon sarmaşığı ve kalp yapraklı salon sarmaşığı gibi birçok türü vardır. Sarmaşık bitkileri oldukça dayanıklıdır, tam güneş ışığına, kısmi gölgeye ve hatta tam gölgeye bile dayanıklı olabilmektedirler. Sarmaşık çeşitleri kuraklığa karşı dirençlidir. Toprağı tamamen kuruduktan sonra sulanması bitkinin gelişimi açısından daha iyi sonuç verir.. İç mekânlarınız için bakımında zorlamayacak bitki çeşitleri arıyorsanız, sitemizden sarmaşık türlerine göz atabilirsiniz.

Organik ve geçirgen toprağı seven iç mekan sarmaşıkları için yazın haftada iki kez kışın bir kez sulamak yeterlidir. Toprağın tamamen ıslanıncaya kadar üstten sulama yapılmalıdır. Bitki besinine fazla ihtiyaç duymaz. Yeni dikim yapıldığı zamanda gübre kullanılmaz. İlkbahar ve yaz aylarında sıvı gübre ile gübreleme yapılması bitkinin gelişimine katkı sağlar. Sitemizde bulunan terracota saksılarda yetiştirebileceğiniz iç mekan sarmaşıkları, toprak saksıda daha fazla suya ihtiyaç duyar.

Hızlı Büyüyen Sarmaşık Türleri

Amerikan sarmaşığı gibi hızlı büyüyen sarmaşık türleri, kısa sürede renkli ve canlı bir duvara sahip olmanızı sağlar. Canlı sarmaşık sayesinde, doğal orman görüntüsünü bahçenize taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda sitemizde çeşitlerini bulabileceğiniz, yaprak dökmeyen sarmaşık türleri de yaz, kış baharı yaşamanıza olanak tanır. Mor salkım, çan sarmaşığı ve passiflora gibi hızlı büyüyen sarmaşık çeşitleri sayesinde yaşam alanınızı biran önce güzelleştirebilişiniz.

Çiçekli Sarmaşık Türleri Nelerdir?

Çiçek açan sarmaşıkların kokulu ve kokusuz türleri vardır. Çarkıfelek ve begonvil acem borusu gibi cinsleri kokusuz yasemin , mor salkım , hanımeli , sarmaşık güller gibi cinsleri kokuludur. Begonvil sarmaşığının bir diğer adı ile Gelin duvağıdır. Uzun ömürlü ve büyümesi sınırsızdır. Mor rengine sık rastlanırken, kırmızı begonvil ise nadir bulunur. Beyaz begonvil soğuklara dayanıksızdır. Sarmaşık gülü uzun ömürlüdür. Hızlı gelişir ve 3 metreye kadar uzayabilir. Güneşi seven sarmaşık gülleri soğuğa karşıda dayanıklıdır.

Yasemin sarmaşığı yaprak döken sarmaşık türüdür. Sıcak ve ılıman iklimlerde yaşayan bu bitki kış aylarında yaprak döker. Çarkıfelek çiçeği olarak da bilinen passiflora çiçek açan ve şifalı bir sarmaşık türüdür. Saksıda da yetiştirilebilen passiflora güneş sever.

Çiçek açan sarmaşık türleri de diğer sarmaşık türleri gibi dayanıklı bitkilerdir. Toprak konusunda fazla seçici olmamakla birlikte toprağı havalandırılmalı ve en az yılda bir kez bitki besini verilmelidir. Çiçek açan türler aşırı soğuklardan korunmalıdır.

Sarmaşık Bakımı Nasıl Yapılır?

Sarmaşık türlerinde, hızlı büyüme ve sarılma eğilimleri göz önünde bulundurularak bitkiye bir alan seçilmelidir. Duvar, bahçe çiti gibi alanlarda tercih edebileceğiniz sarmaşık çeşitleri güneş gören veya yarı gölgeli alanları sevmektedir.

Genel olarak humuslu ve geçirgen topraktan hoşlanan dış mekan sarmaşık türleri ilkbahar ve yaz aylarında gübreye ihtiyaç duyar. Yağmurun olmadığı dönemlerde yapraklarına su tutulması önemlidir. Üzerinde toz bulunan yapraklar bitkinin güç kaynağı olan güneşle olan bağına zarar vereceği için bitki gelişimi durma noktasına gelebilir. Bitkinin tamamı sulanmalı ve tozdan arındırılmalıdır.

Dış mekan sarmaşıkları çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Dış mekan sarmaşığı seçilirken dikim zamanı öğrenilmelidir. Doğru mevsimde dikilmeyen dış mekan sarmaşığının kökleri tutunamaz. Dikim aşamasında gübre istemeyen bir bitki türü olduğu için dikim mevsimi son derece önemlidirDış mekan sarmaşıkları haftada iki kez sulanmalı ancak bir çoğu cinsinde kök güçlenmesi adına dönem dönem toprağının tam kuruması sağlanmalıdır.

İç mekan sarmaşıkları türlerine göre farklılık gösterse de genel olarak çok fazla ışığa ihtiyaç duymazlar. Ancak karanlık bir ortamda yetiştiğinde yaprakları rengini kaybeder. İç mekan sarmaşıkları yapraklarının canlılığını korumak için azda olsa güneş ışığına ihtiyaç duyar.

İç mekan sarmaşıklarında dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, çiçeğin bulunduğu ortamda yeterli neme sahip olmasıdır. İç mekan sarmaşıkları cereyana maruz kalmamalıdır. Hava akımından kolay etkilenir. Hızlı büyüyen bir tür olduğu için yılda bir kez Fidanburada.com üzerinde de bulacağınız sıvı besin gübresi uygulamak bitkinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır.

İç mekan sarmaşıkları oda sıcaklığında su ile sulanmalı ve tabağında su kalmamasına özen gösterilmelidir. İç mekan sarmaşıkları başka bitkilere temas etmezse daha iyi gelişim gösterir bu nedenle askılı saksılar tercih edebilirsiniz.

Bahçe çitlerinizi, iç mekanınızı, evinizin duvarını, balkonunuzu renklendirecek çiçekli veya çiçeksiz her çeşitten sarmaşık türüne FidanBurada.com üzerinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.