Fidan Burada

LAVANTA ÇİÇEĞİ (Lavandula officinalis)

Fiyat
:
29,90 TL
Havale ile
:
29,00 TL
Not
:
Paylaş:
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (1)
  • Tavsiye Et
  • Resimler

  • LAVANTA (Lavendula officinalis) 
     
    Gönderilecek bitki Yerli Cinstir


    Lavendula özellikle Batı Akdeniz Bölgesi'ne yayılmıştır. 

    Bugün yabani olarak Güney Fransa'da, Orta İtalya'da, İspanya'da ve
    Yunanistan'da yaygın durumdadır. Ancak yabanilerin bulunduğu bölgeler
    dışında kültürü Bulgaristan, İngiltere, A.B. Devletleri ve Kuzey Afrika ülkelerinde yapılmaktadır.


    Lavanta 20-60 cm boylanabilen, Haziran, Temmuz aylarında çiçek açan yarı çalımsı
    çok yıllık bir bitkidir. 60 cm kadar derinlere giden kazık bir köke sahiptir.
    Dik duran saplar genellikle 4 köşeli olup, tüylü gri yeşil renktedir.
    Dört köşeli dallar üzerinde karşılıklı durumda bulunan 2-6 cm uzunluktaki çok kısa saplı yapraklar,
    ucu sivri, kenarları tam ve içeriye doğru kıvrık şeritsi tipte olup, her iki yüzü pamuksu tüylerle örtülü bulunmaktadır.
    Çiçek durumu 20-30 cm kadar uzunluğundaki sap ucunda bulunur.
    Çiçek başağının uzunluğu 16-20 cm olup, genellikle 4-6 çiçek kümesinde ve her kümede 6-14 adet çiçek bulunmaktadır. 


    Lavanta toprak yönünden seçici olmayan bir bitkidir. Ancak kuru, hafif, kireçce zengin yerleri sever.
    Özellikle yeterince toprağın derinliğinde rutubetin bulunması gerekmektedir. 

    Lavanta soğuklara fazla dayanıklı değildir. Ancak Orta Avrupa koşullarında kışı geçirecek
    kadar soğuğa dayanıklı bazı türleri vardır. 


    Lavantada tohum 1.8-2.2 mm uzunlukta, 0.9-1.2 mm genişlikte ve 0.5-0.7 mm kalınlıkta olup,
    1000 dane ağırlığı 0.8-1 gr arasında değişmektedir. Uzunumsu-oval bir şekilde olan tohum koyu kahve
    renginden grisiyaha kadar varyasyon göstermekle, üzeri düz ve parlak bir durumda bulunmaktadır.
    Tohumluluğun safiyetinin % 95, çimlenme durumunun % 70'den az olmaması istenir. Çimlenem 21 günde tamamlanır. 


    Lavanta çiçeğinin en önemli maddesi renksiz veya hafif sarı renkli uçucu yağdır.
    Kodekslere göre hakiki lavanta çiçeği en az % 1 uçucu yağ içermelidir.
    Uçucu yağın kalitesi özellikle yağdaki linalyl acetat oranına göre değerlendirilir. 


    Genel olarak lavanta yağı parfümeri ve kozmetik sanayiide, ayrıca sabun ve diğer endüstri
    kollarında güzel kokusu için kullanılmaktadır. Ancak lavanta yağı antiseptik özelliğe sahip olduğu gibi,
    idrar arttırıcı ve romatizma ağrılarını dindirici etkisi de vardır. Özellikle sedatif etkisi nedeni ile
    çay şeklinde lavanta çiçeği kullanılmaktadır.



    Latince Adı :  Lavandula angustifolia
     ADLARI
    Türkçe Adı : 

    İngiliz lavantaçiçeği

    Sinonim Adı : 

    Lavandula officinalis Chaix
    Lavandula spica L.
    Lavandula vera DC.

    İngilizce Adı : 

    English lavender, Common Lavender, True lavender,

     SİSTEMATİK
    Alem : 

    Plantae

    Bölüm : 
    • Kapalı Tohumlu
    Sınıf : 
    • Çift Çenekli
    Takım : 

    Lamiales

    Familya : 

    Lamiaceae

    Cins : 

    Lavandula

    Tür : 

    Lavandula angustifolia Miller

    Alt Türleri : 

    Lavandula angustifolia Miller subsp. angustifolia

     MORFOLOJİ
    Ortalama Boy :    0,5 m''den kısa
    Yaprak :    Herdem Yeşil

    Yapraklar kısa saplı, beyazımsı veya grimsi-yeşil renkli.

    Yaprak Dizilişi : 
    • Karşılıklı (Opposit)
    Bitki Tüy Örtüsü : 
    • Tüy örtüsü var
    Gövde : 

    Gövde dik ve odunlu

    Dal Formu : 

    Dallar 4 köşeli ve basit, yalnız alt kısımlarında yaprak taşır.

    Çiçeklenme Zamanı : 
    • Yaz Başı (Haziran)
    • Yaz (Temmuz)
    • Yaz Sonu (Ağustos)
    Çiçek Rengi : 
    • Mavi
    Kokusu : 
    • Çiçeği Kokulu
    Meyve : 

    Parlak siyah renkli

    Meyve Tipi : 
    • Basit Meyve: Kuru Açılmayan (Nuks)
     ÜRETİM
    Üretim Yöntemleri : 
    • Çelikleme (Cuttings) 
    • Tohum (Seeds) 
    Sulama :    Orta
     BİTKİ TANIMA
    Bitki Tipi : 
    • Çok yıllık bitki
    • Çiçekli
    Yaşam Süresi : 
    • Çok Yıllık
    Allerjen Etkisi : 
    • Allerjen etkisi var
     KULLANIM
    Kullanım Alanları : 
    • Peyzaj
    • Kozmetik
    • Şifalı Bitki
    Kullanılan Bölümleri : 

    Çiçekler (Flos Lavandulae, T.K) ve çiçeklerinden elde edilen uçucu yağ (Oleum Lavandulae, T.K).
    Çiçekler henüz tamamen açılmadan toplanır ve gölgede kurutulur.
    Uçucu yağ elde etmek için çiçekler toplanır toplanmaz su buharı ile distile edilir.

    • Çiçek 
    Peyzajda Kullanım : 
    • Park
    • Bahçe
    • Kaya bahçesi
     EK BİLGİLER
    Diğer Ek bilgiler :    Arıları çeker
      Kelebekleri çeker
    Teslimat Bilgisi
    :
    Fidanlıktan 2 iş günü içerisinde Kargoya teslim edilecektir.
Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.