Menü
Hesabım
Sepetim
Toplam 222 ürün bulunmaktadır.

Dekoratif Saksılar

Evinizi ve dış mekanlarınızı bol bol bitkilerle doldurmaktan daha iyi bir şey yoktur. Sadece anında estetik haz elde etmekle kalmaz, aynı zamanda bitkiler de pek çok inanılmaz sağlık yararı ile birlikte gelir. 

Dekoratif saksılar, konuldukları ortamı güzelleştiren ve bitkilerin görselliğini arttıran tamamlayıcı ürünlerdir. Metal, plastik, cam, porselen, ahşap gibi farklı malzemelerden elde edilmiş birçok çeşidi bulunur.

Dekor Saksılar ile Çiçeklerinize Güzel Bir Yaşam Alanı Sunun

Çiçekler ve bitkiler, ofis masanızdan restoranınızın dışına kadar her ortamı güzelleştirmenin ve işletmenize canlılık katmanın harika bir yoludur. Son derece geniş bir ürün çeşitliliği içerisinde sunulan dekoratif saksılar, hem çiçeklerinize yaşam alanı sunar hem de dekorasyonunuzun önemli bir parçasını oluşturur. Rastgele bir saksı seçip içine herhangi bir bitki koymanız doğru bir uygulama değildir.  Doğru saksıyı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birçok faktör vardır. Metal saksı, ayaklı saksı, plastik saksı, hasır saksı gibi kategoriler arasından bitkinizin cinsine ve boyutuna  en uygun olanı seçim yapmalısınız. Saksınızın ayaklı olup olmayacağı da dekoru etkileyen faktörlerdendir. Ayaklı dekoratif saksısı çeşitlerinde en çok tercih edilen metal ayaklı dekoratif saksı modelidir. Bitkinizi duvara dekore etmek istiyorsanız, dekoratif duvar saksısı modeli tercih etmelisiniz.

İdeal Saksı Özellikleri

Saksıların dibi mutlaka delik olmalıdır. Bitkileri suladığınızda içeride su birikimi olmaması gerekir. Eğer su, akıp gidecek delik bulamazsa zamanla oksijensiz ortam bakterileri türer ve bitki kökleri çürür. Toprakta tuzlaşma yükselir ve bitki zehirlenerek ölür. Saksının iç yüzeyinin de cam gibi pürüzsüz ve kaygan olmaması gerekir.

İç mekan bitkilerinin saksı isteği, bitkinin yapısına ve büyüme oranına göre değişir. Orkide bitkileri şeffaf saksı isterken, ev menekşeleri yayvan ve fazla derin olmayan bir saksı, benjamin bitkileri de derin saksı tipi istemektedir. Saksı ayrımı iyi yapılırsa bitkinin gelişimi de o kadar iyi olur.

Çabuk kırılan veya deforme olmuş saksılar toprağın hava almasına ve köklerinin zarar görmesine neden olur. Örneğin sardunya bitkisi güneşli ortamları sever. Kalitesi düşük ve uzun süre güneşte kalmaya dayanmayan saksı tipi kullandığınızda bitkinin kökleri zarar görmeye başlar ve bitkinin gelişimi aksar.

Dekoratif Saksı Fiyatları

Dekoratif saksı fiyatları ürünün imal edildiği malzemeye, dayanıklılığına, boyutlarına, tarzına ve desenine göre değişiklik gösterir. Dekorasyon tarzınızı belirledikten sonra stilinizi tamamlayacak ve size uyum sağlayacak en iyi saksı modelini fidanburada.com adresinden satın alabilirsiniz.

Dekor Saksılık Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

1. Ağırlık

Estetik ve dekor amaçlı nesneleri hareket ettirmeyi seviyorsanız, saksının ağırlığını dikkate almak çok önemlidir. Çoğu toprak ağırlaşabilir. Büyük ve ağır bir saksı seçerseniz hareket etmek çok fazla çaba gerektirecektir. Bir saksı seçerken saksının toplam ağırlığını (saksı, toprak, bitki ve suyun birlikte eklenmiş ağırlığı) düşünmeye çalışın.

2. Gözenek Miktarı

Gözenekli ürünler, hava ve nemin içlerinde dolaşmasına izin verir. Gözenekli malzemelerin bazı örnekleri arasında ahşap, kil ve sırsız pişmiş toprak yer alır. Gözenekli bir saksıya sahip olmanın yararı, havanın kökler arasında dolaşmasına izin verilmesi ve nemin saksının kenarından buharlaşmasıdır. Bu, bitkiyi soğutur ve suyun dışarı çekilmesine yardımcı olarak bitkinin çürümesini önler. Dezavantajı ise bitki ve saksının çok çabuk kurumasıdır. Yani düzenli olarak sulanmaları gerekir. 

3. Drenaj

Oksijenin bitkilerin köklerine erişebilmesi, bitkinin boğulmaması ve fazla suyu tahliye edebilmesi için yeterli miktarda drenaj deliği olmalıdır. Sağlıklı bitkiler de büyümek için biraz alana ihtiyaç duyar, bu nedenle saksının drenajını düşünmek çok önemlidir.

4. Hijyen

Hangi tip saksı kullanırsanız kullanın mutlaka temiz olmalıdır. Özellikle başka bir bitkiden çıkardığınız saksının iç temizliği yapılmalıdır. Temizliği yapılmamış, kullanılmış saksının içerinde parazit, böcek yumurtaları ve böcek larvaları olabilir.

5. Konum

Bitkilerinizi nerelere konumlandırdıysanız oraya uygun olmalıdır. Bitkileriniz masa üstünde mi? Kapı girişinde mi? Koltuk arasında mı? Köşede mi? Askılıkta mı? Örneğin, askılıkta olanlara yayvan saksı tipleri uygunken, koltuk aralarına yüksek boylu saksı tipi seçilmelidir.

Eviniz İçin Doğru Saksı Nasıl Seçilir?

Doğru saksıyı seçmek göründüğü kadar basit bir iş değildir. Saksı satın alma yolculuğunuza başlamadan önce dikkate alınması gereken birkaç detay vardır. Saksınızın işlevselliğini ve evinizde bulunması gereken alanı hesaplamanız önemlidir.

Tarzınızı ve evinizin iç ve dış dekorunu dikkatlice düşünmeniz gerekir. Aynı zamanda seçeceğiniz saksıların alanınıza uygun ölçülerde olması önemlidir. Evinizin içini veya dışını saksı kümeleri ile doldurmak istiyorsanız, ilginç ve çeşitli bir görüntü oluşturmak için her zaman farklı dokuları ve boyutları benzer tamamlayıcı tonlarda birleştirmeye çalışmalısınız.

Bitki saksıları pişmiş topraktan çimentoya, tahtaya ve hatta cama kadar çok çeşitli malzemeden üretilebilir. Saksı için gereken ideal malzemeyi seçebilmeniz için saksınızın kullanım alanını tekrar düşünmeniz çok önemlidir. Ahşap saksılar bitki yetiştirmek için, cam saksılar narin eğrelti otları için idealdir.

Size en uygun saksı seçenekleri için kategorimizi inceleyebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.