Menü
Hesabım
Sepetim

Hoya Kerrii (Kalp Sukulent)

Kalp sulukent benzersiz görünümü ile evlerinize eşsiz bir dekoratif zenginlik sunmaktadır. Sarkık görüntüsü ve zarif yaprakları ile yüksek raflarda kitaplık ve masa kenarlarında ofis ve ev ortamlarında içinizi aydınlatan görünümü ile tarifi zor bir zerafet sunmaktadır. Kalp şeklinde dikkat çeken yaprağı ile bilinen romantizmin simgesi sukulent bitkisi Güneydoğu Asya da tropik ormanlarda yetişmektedir. Apocynaceae ailesinin üyesi olan kalp sukulent hoya kerrii ismi ile de bilinmektedir.

Hoya Kerrii (Kalp Sukulent) Çoğaltılması

Kalp sukulent yani mum çiçeği kesilen çeliğin köklendirilmesi yöntemi ile çoğaltılmaktadır.Bunun için kalp çiçeğinin üzerinde 2-3 yaprak bulunan çeltikler  8-10 cm  kesilir.Kesilen çeltik bir miktar suda köklendirilir. Bu esnada eğer su eksilirse, eksilen miktar kadarı yerine konur. Çeltik köklendikten sonra uygun bir saksıya ekilir.Kalp çiçeğinden alınan çeltik suda köklendirilmeden doğrudan toprağa dikilebilir.Bu işlem için torf ve perlit karışımı bir toprak kullanılmalıdır.Altında delikleri bulunan bir saksıya çakıl taşı ve lav ile bir zemin hazırlanmalıdır.Sonra saksının yarısına gelecek kadardaga toprak eklenir. Çeltik toprağa yan bir biçimde dikilir. Ardından üzerine tekrar toprak eklenir. Çoğaltma işlemi tamamdır.

Hoya Kerrii (Kalp Sukulent) Bakımı

Kalp sukulent bitkisi bakımı en kolay bitkiler arasında yer almakla birlikte dikkat edilmesi gereken hususlarıda barındırmaktadır. Susuzluğa dayanıklı bitkimizi toprağın kuruduğundan emin olduktan sonra 2-3 haftada bir sulamamız yeterlidir. Fazla suyun sakısının deliklerinden aktığına dikkat etmemiz gerekmektedir çünkü biriken su köklerin çürümesine neden olabilmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.