Menü
Hesabım
Sepetim
Toplam 68 ürün bulunmaktadır.

Maranta Dua Çiçeği 

Yapraklarındaki çizgili desenler ve renklerle oldukça farklı ve göz alıcı bir türdür. En belirgin özelliği ise sabah açılıp akşam kapanan hareketli yapraklara sahip olmasıdır.

Maranta Dua Çiçeği Bakımı

  • SU: Yaprağı hafif nemli seviyede kalacak şekilde sulama rutini yapılabilir. Kalatya dua çiçekleri nemli toprak sever. Yani toprağın tamamen kurumasına izin vermeden sulama yapabilirsiniz. Yapraklarına su püskürterek nem desteği sağlayabilirsiniz.Maranta dua çiçekleri sulama suyunun kalitesine karşı çok hassastır. Musluk suları içerisindeki kireç nedeniyle dua çiçeklerinde lekeler oluşturup sağlıklarını bozabilmektedir. Dua çiçeklerini sularken içme suyu kullanılmasını öneririz. Eğer bu mümkün değilse de musluk suyunu 1 gece dinlendirip o şekilde sulama yapmanız iyi olacaktır.
  • IŞIK: Direkt güneşin yakıcı etkisine maruz kalmadığı, aydınlık ortamları tercih eder. Direkt gün ışığı yapraklarında yanıklara neden olurken tam gölge karanlık ortamlar ise yaprakları gerekli gün ışığı alamadığı için sarıya döndürecektir. Az ışıklı ortamlara uyum gösteren bir yapıya sahiptir. Yine de yaprak ve gelişim sağlığı için gün ışığını iyi derecede alması gerekir.
  • NEM: Yağmur ormanı bitkileri oldukları için nemli ortamları sever ve nemli ortamlarda iyi gelişim gösterirler. 

Çoğu bitkide olduğu gibi maranta dua çiçeğinde de nemli bir bezle- düzenli aralıklarla yapraklarını silmeniz bitkinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir ve nem desteği sağlayacaktır. 

Maranta Dua Çiçeğimin Yaprakları Kıvrılıyor?

Maranta Dua çiçeğinin yaprakları içe doğru kıvrılıp büzüşüyorsa az sulandığı anlamına gelir. Korkulacak bir şey yoktur. Düzenli bir sulama ile bitki kolayca eski sağlığına kavuşacaktır.

Maranta Dua çiçeğimin yaprakları neden sararır?

Dua çiçeğinin yapraklarının sararması çok fazla sulandığı anlamına gelir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.